Тігіпко знає, що на нього чекає відставка

Субота, 7 серпня 2010, 16:58

На тлі дискусій щодо проекту Податкового кодексу, який кілька днів тому запропонував уряд Миколи Азарова, знову заговорили про можливу відставку віце-прем'єра Сергія Тігіпка.

Тігіпко пообіцяв представити власний проект податкового кодексу, оскільки, як пояснила його соратниця Олександра Кужель, його робочу групу ігнорували під час підготовки документу, нагадує ВВС.

Оглядачі вважають, що зараз перед самим Тігіпком стоїть нелегкий вибір.

Про можливу відставку Тігіпка говорять кілька останніх місяців, зазначає агентство.

Реклама:

Ці розмови посилилися після того, як вибори до місцевих органів влади призначили на кінець жовтня 2010 року, а партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна" розгорнула активну діяльність своїх штабів у регіонах.

Представники Партії регіонів тоді заявляли, що Тігіпко восени піде у відставку з власної ініціативи, оскільки уявити собі, що один із керівників чинного уряду, лишаючись на посаді, веде агітацію і можливо критикує владу, було б досить складно.

Кілька місяців тому Сергій Тігіпко заявляв, що з власної ініціативи йти у відставку не збирається.

Однак коли на світ з'явився проект Податкового кодексу Азарова, віце-прем'єр заявив, що в разі як у такому вигляді документ ухвалить Верховна рада, він залишить свою посаду.

Зараз, пропонуючи власний проект Податкового кодексу, Тігіпко каже, що з власної інціативи йти не збирається, але знає про сценарій, за яким відставка восени можлива з тим, аби, як було сказано в інтерв'ю журналові "Фокус", "навішати на нього всіх собак за економічні провали уряду".

Експерти ж кажуть, що відставка - в інтересах самого Тігіпка, але не з власної ініціативи, бо піти самостійно означало б визнати нездатність дати раду реформам і фінансовій ситуації, за яку відповідає віце-прем'єр-міністр.

А лишатися в уряді - це ризик втрачати свій рейтинг.

Але це так само розуміють і в адміністрації президента та в Партії регіонів, адже "Сильна Україна" так чи інакше буде одним із її конкурентів на виборах.

Тому оглядачі вважають, що відставка віце-прем'єр-міністра з ініативи президента чи прем'єр-міністра маловірогідна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!