Колесніков побачив, що на підготовці до Євро-2012 можна "зекономити"

Вівторок, 31 серпня 2010, 10:34

Віце-прем'єр Борис Колесніков вважає, що Україна витратить не більше 5 млрд. євро на підготовку до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це він заявив в інтерв'ю "Газете по-киевски".

"Річ у тому, що не всі заплановані дороги будуть побудовані - не встигаємо за термінами. Прокладемо тільки найнеобхідніші шляхи: до аеропортів, стадіонів, готелів, які примикають до державного кордону. А також навколо приймаючих міст і населених пунктів, пов'язаних з місцями проживання: таких як Трускавець, Святогорськ. Думаю, вкладемося в 5 млрд. євро", - сказав Колесніков.

Водночас віце-прем'єр не став прогнозувати можливі обсяги прибутку від проведення Євро-2012.

Реклама:

"Україну відвідають не менш як 750 тис. гостей. Хто зможе достовірно відповісти на питання, скільки кожний з них витратить? А те, що ПАР залишилася без прибутку - необ'єктивно", - зазначив він.

"Не можна підходити до цього питання, підраховуючи лише прибуток і збитки! Наприклад, до 2012 року країна Україна одержить 4 нових аеропорти. За 20 років Незалежності, за винятком Маріуполя, у нас не побудовано жодного повітряного порту! Плюс з'являться два нові стадіони, три кільцеві дороги, транспортні розв'язки", - пояснив Колесніков.

Як відомо, раніше вартість підготовки до Євро-2012 оцінювалася в 6,5 млрд. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!