Банк Коломойського зупинив обслуговування рахунків інтернет-шахраїв

Понеділок, 30 серпня 2010, 16:24 -

Приватбанк призупинив прийом онлайн-платежів на рахунки 16 підозрюваних у шахрайстві інтернет-компаній.

"У ході оперативного моніторингу платежів на адресу інтернет-магазинів вищевказаних компаній, були зафіксовані факти, які згодом можуть викликати обгрунтоване невдоволення користувачів і стати предметом розглядів правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні прес-служби банку.

Щодо діяльності окремих компаній вже були порушені кримінальні справи, однак їхні інтернет-сайти все ще продовжують функціонувати.

"За нашими даними власники деяких компаній або загинули за дивних обставин, або перебувають у стадії розглядів з правоохоронними органами, проте в інтернеті ці проекти продовжують залучати людей, заробляються гроші на їх довірі", - повідомили в прес-службі.

Реклама:

Діяльність інтернет-компаній, обслуговування рахунків яких призупинено, побудована за принципом мережевого маркетингу, передбачає збирання внесків за участь у проекті, характер же пропонованої послуги - сумнівний.

Сайти компаній зареєстровані в офшорних зонах.

Так, одна з інтернет-компаній протягом двох місяців збирала кошти з усіх бажаючих взяти участь у тренінгу, кошти клієнти перераховували через платіжні системи в інтернеті.

Проте ніяких дій для організації самих тренінгів за цей період не проводилося: були відсутні будь-які договори про співпрацю, тренери, реальні координати для контактів.

Аналогічним чином діяли інші компанії, зокрема, у сфері торгівлі лікарськими препаратами, туризму, надання послуг.

Після припинення обслуговування рахунків вищевказаних компаній на адресу співробітників банку стали поступати дзвінки загрозливого характеру.

На даний момент матеріали щодо діяльності компаній, відповідно до законодавства, передані до контролюючих та правоохоронних органів України, Росії та Казахстану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: