Україна відзвітувала перед Японією за 300 мільйонів євро "за повітря"

Понеділок, 2 серпня 2010, 10:14

Японія провела аудит, щоб дізнатися, куди Україна витратила 300 млн. євро, які японська сторона заплатила за придбання квот з викиду парникових газів.

Результати аудиту свідчать про те, що гроші, отримані від Японії за квоти з викиду парникових газів, перебувають на рахунку Держказначейства, пише газета "Дело".

Угода між Києвом і Токіо з продажу українських квот на викид парникових газів відбулася навесні 2009 року, нагадує видання.

Як тоді заявили в уряді, виручені гроші повинні будуть піти на проекти з модернізації вітчизняних підприємств.

Реклама:

Незабаром після того, як японська сторона перерахувала гроші на рахунок Держказначейства, Національне агентство екологічних інвестицій оголосило конкурс на кращі екологічні проекти.

У ньому могли брати участь державні та комунальні підприємства. Але конкурс досі не завершився.

Кіотський протокол - міжнародний документ, прийнятий в Кіото в грудні 1997 року на додаток до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК).

Кіотський протокол став першою глобальною угодою про охорону навколишнього середовища, заснованою на ринкових механізмах регулювання - механізмі міжнародної торгівлі квотами на викиди парникових газів.

З 1997 року Україна є стороною конвенції ООН про зміну клімату.

15 березня 1999 року Україна підписала Кіотський протокол до конвенції, а 4 лютого 2004 року Верховна рада ратифікувала його.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!