Думка експерта: Подорожчання хліба малоймовірне, хоч і можливе незначне підвищення ціни

Середа, 18 серпня 2010, 18:02

Сьогодні Президент Віктор Янукович в Полтавській області заявив, про можливе незначне зростання цін на хліб.

На думку директора аналітичного департаменту ІК Dragon Capital Андрія Безп'ятова, "подорожчання хліба малоймовірне або можливе незначне підвищення ціни".

Обґрунтовуючи свою думку співрозмовник добавив, що хліб і х/б вироби має значний вплив на інфляцію, а також входить до списку соціальних продуктів.

"Уряд вживатиме всіх можливих заходів, щоб не допустити різкого коливання цін на цю категорію товарів", - сказав Безп'ятов.

Реклама:

Окрім цього, сьогодні ЗМІ повідомили, що пшениця дорожчає вперше за чотири торгові сесії на побоюваннях, що Україна слідом за Росією також введе обмеження на експорт зерна.

В коментарі Економічній правді директор аналітичного департаменту ІК Dragon Capital підтвердив дану інформацію.

"Ціни вже відреагували, так як Україна є один з найбільших виробників зерна в світу. У минулому маркетинговому році Україна посідала шосте місце у світі за обсягами експорту зерна і друге з країн СНД після Росії", - сказав Безп'ятов.

Експерт підкреслив, що "коли Росія бореться з неврожаєм і зупинила експорт зерна, вплив такого великого гравця як Україна складно переоцінити".

Щодо обмеження експорту зерна з України, то співрозмовник відзначив, "запланований розмір квотування зерна в 2,5 млн. тонн, очевидно, не включає 1 млн. тонн зерна, вже доставленого в морські порти для відправки".

Крім того, за його словами, обмеження не торкнуться експортерів кукурудзи.

"Ми очікуємо, що врожай кукурудзи досягне 12 млн. тонн 2010 року, а потенційні обсяги експорту кукурудзи в 2010-11 маркетинговому році складуть 6,5 млн. тонн", - сказав Безп'ятов.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів на засіданні в середу не розглядав питання про квотування експорту зернових.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!