"Регіонал": Зобов'язання перед МВФ ніхто виконувати не буде

Вівторок, 10 серпня 2010, 14:10

"Регіонал" Василь Хара впевнений в тому, що зобов'язання перед МВФ про підвищення пенсійного віку для жінок виконано не буде.

Про це він сказав Українським Новинам.

"Президент особисто категорично проти цього. Він розуміє, що рано чи пізно до цього питання треба повертатися... У нинішніх умовах, за нинішнього рівня життя цього робити не можна, і я переконаний, що ми не виконаємо цей пункт угоди", - сказав Хара.

Він зазначив, що відповідного зобов'язання не можна було уникнути при підписанні меморандуму з МВФ, тому що це була категорична позиція фонду.

"Інша справа, скажімо, підписати меморандум. Він підписувався і в минулому, і в попередньому меморандумі були аналогічні вимоги, і вони не були виконані. Я думаю, що з таким же успіхом не буде виконана і ця частина зобов'язання. Але не можна було його звідти прибрати, тому що це була категорична вимога МВФ для того, щоб ці гроші пішли в дію", - сказав депутат.

Він також висловив сумнів у тому, що МВФ припинить співпрацю з Україною у разі її відмови підвищувати пенсійний вік для жінок.

"Я думаю, ні. Зобов'язання взяті, й навіть дуже неприємні для президента і для Кабінету Міністрів. Перший транш пішов, розпочалася співпраця, і я думаю, що тепер МВФ навряд чи відмовиться від подальшої співпраці", - сказав він.

Хара підкреслив, що кошти МВФ вкрай важливі для України і необхідні для виходу з економічної кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: