Депутати дозволили уряду розподіляти продукцію континентального шельфу

Четвер, 8 липня 2010, 19:26
Верховна рада уповноважила уряд підписувати угоди про розподіл продукції (УРП) на території морської економічної зони і на континентальному шельфі України.

За закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються УРП проголосувало 244 народних депутати, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Законом вносяться зміни до закону "Про угоди про розподіл продукції", які усувають протиріччя і визначають органи державної влади, через який держава діє як учасник такої угоди.

Законом визначається уповноважений орган державної влади - Кабінет міністрів - на підписання УРП.

Закон удосконалює і врегулює механізм сплати податків і зборів при виконанні угоди про розподіл продукції, зокрема, в рамках території виключної морської зони економічної України.

Реклама:

Законом також надаються гарантії від змін в законодавстві на термін дії підписаної угоди.

Крім того, закон вносить зміни до кодексу "Про надра".

Зокрема, закон відмежовує режим надрокористування на умовах угод про розподіл продукції від інших загальних та спеціальних режимів надрокористування.

Закон пропонує встановити, що при ввезенні на митну територію України товарів та інших матеріальних цінностей, призначених для виконання УРП, ввізне імпортне мито, акцизний збір та податок на додану вартість не стягуються.

Також пропонується встановити, що ввезення на територію України вуглеводневої продукції, добутого у морській економічній зоні України, здійснюється без митного оформлення, декларування плати ввізного мита, митних зборів, а також без сплати податків, включаючи податок на додану вартість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!