Банкіри задоволені результатами стрес-тестів

Понеділок, 26 липня 2010, 17:21

Комітет європейських банківських спостерігачів (CEBS), Європейський центральний банк (ECB) та Єврокомісія задоволені результатами загальноєвропейського тестового дослідження банківської діяльності єврозони.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу представництва ЄС в Україні.

Дослідження були проведені і підготовлені спільно CEBS, ECB та контролюючими органами країн-членів.

Результати стрес-тестів також стануть в нагоді при забезпеченні відкритості банківського сектору ЄС, вважають фахівці цих установ.

Реклама:

"Ми задоволені доступністю та відкритістю результатів дослідження, які показали конкретні ринкові умови роботи європейських банків. Таким чином, ми володіємо достатньою інформацією про банківський капітал, а також про можливі ризики - втрати банків за несприятливих економічних умов", - говориться в спільній заяві CEBS, ECB та Єврокомісії.

На думку експертів, результати дослідження свідчать про загальну стійкість банківської системи Євросоюзу перед негативними макроекономічними та фінансовими викликами, а також "є важливим кроком у справі відновлення довіри до ринку".

"Якщо банки зажадають додаткового капіталу, вони повинні залучити приватний сектор, або звернутися до урядів країн-членів з вимогою про надання пільг", - зазначено у спільній заяві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!