Уряд прирівняв вартість скрапленого газу до ціни природного

Середа, 21 липня 2010, 20:26

Кабмін прив'язав ціни на скраплений газ, який реалізується для потреб населення на спецаукціонах до вартості природного газу для населення.

Про це йдеться в постанові уряду № 601 від 21 липня.

Цим документом уряд вніс зміни до постанови № 599 від 4 квітня 2000 року, якою затверджується положення про проведення аукціонів з продажу енергоресурсів.

Відтепер рівень стартових цін на скраплений газ, що реалізується на спецаукціонах, визначається за наступною формулою: Сц = СР х Кз.

Реклама:

Де Сц - стартова ціна; Ср - середньозважена ціна реалізації скрапленого газу на аукціонах в 2009 році, Кз - коефіцієнт зміни ціни на природний газ для населення, що розраховується як співвідношення ціни природного газу станом на перше число місяця, в якому буде проводитися спецаукціон, і ціни природного газу станом на 1 січня 2010 року.

Третя стаття закону про держбюджет на 2010 рік також містить норму, згідно з якою початкові аукціонні ціни на скраплений газ для населення визначаються на підставі вартості природного газу для цієї категорії споживачів.

Варто відзначити, що незважаючи на норму в бюджеті, механізм реалізації цієї норми не розкривається.

В старій редакції постанови стартові ціни на скраплений газ на спецаукціонах визначалися продавцем на рівні ціни, яка склалася за результатами попередніх торгів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: