Попов вдарить по компанії Ахметова?

Субота, 17 липня 2010, 17:14

Якщо "Київенерго" не виступить комплексним виробником і постачальником води, то місто забере в нього теплові пункти й мережі.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив міністр ЖКГ Юрій Хіврич.

"В столиці, як і в будь-якому іншому місті, споживач повинен платити за якісну послугу. А що відбувається тут? Найпростіше: немає гарячої води. Або є, але з мінімальним тиском. Громадянин іде в "Київенерго", яке гріє воду. Звідти його люб'язно делегують у водоканал - там відповідають за тиск. І так по колу", - обурився міністр.

За його словами, ситуацію може змінити Олександр Попов.

Реклама:

"Якщо "Київенерго" не виступить комплексним виробником і постачальником води, то місто забере в нього теплові пункти й мережі. І поставить там своє комунальне підприємство. Яке купуватиме в "Київенерго" теплову енергію, самостійно вироблятиме гарячу воду й постачатиме її споживачеві", - заявив він.

За словами Хіврича, таким чином, "Київенерго" помітно втратить у обсягах і позбудеться транспортування й грошей.

"Столична влада сьогодні активно займається цим питанням. Міністерство в процес поки що не втручається, оскільки колись штучно створений "Київенергохолдинг" обслуговує тільки столицю. Повідомлю вам, що "Київенерго" вже звернулося у наше відомство з проханням надати розрахунковий механізм, за яким має вироблятися гаряча вода. У комплексі", - зазначив він.

"Тепер усе залежить від них. Ну а тарифи у столиці доведеться підвищувати. Сьогодні тариф у Києві на тепло становить 4,40 грн. Тоді як по Україні - 6,15 грн. Киянам доведеться наздоганяти", - додав Хіврич.

 Видання нагадує, що сьогодні серед акціонерів "Київенерго" значаться вже не компанії, афільовані з паном Хмельницьким, а люди і компанії Ріната Ахметова (41%).

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: