БЮТ вимагає розслідувати стокгольмську поразку

Вівторок, 29 червня 2010, 10:58

Фракція Блоку Юлії Тимошенко наполягає на створенні парламентом тимчасової слідчої комісії для розслідування результатів рішення Стокгольмського міжнародного арбітражу щодо повернення компанії RosUkrEnergo 12,1 млрд. куб м газу.

Про це на засіданні погоджувальної ради Ради сказав голова фракції БЮТ Іван Кириленко, повідомляє агентство "Українські новини".

"Ми просимо на цьому тижні невідкладно внести кандидатури до складу комісії від всіх фракцій і створити тимчасову слідчу комісію", - сказав він.

Кириленко вважає, що влада зацікавлена в об'єктивному розслідуванні обставин винесення Стокгольмським арбітражем такого рішення у цій справі.

Реклама:

Голова Ради Володимир Литвин, коментуючи ініціативу БЮТ, також закликав всі фракції подати кандидатури до складу комісії, щоб у середу, 30 червня, комітет з питань регламенту зміг розглянути відповідний проект постанови, а в четвер, 1 липня, Рада змогла розглянути створення комісії на своєму засіданні.

Як повідомлялося, 14 червня БЮТ ініціював створення такої тимчасової слідчої комісії.

Як відомо, 8 червня Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Нафтогаз" повернути RosUkrEnergo 11 млрд. куб м природного газу й надати додатковий обсяг газу в розмірі 1,1 млрд. куб. м як неустойку за порушення умов контракту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!