Думка експерта: Підприємства зможуть не платити податок із неіснуючого прибутку

Вівторок, 15 червня 2010, 17:01

У Верховній раді зареєстрований законопроект №6517, яким пропонується внести зміни до закону про внесення поправок у податкове законодавство (№6337).

Ініціатором законопроекту виступив президент Віктор Янукович.

За словами, генерального директора Асоціації "Український Кредитно-Банківський Союз" Галини Оліфер, законопроект №6517 враховує принципові питання, підняті, зокрема, УКБС.

Зокрема, ним виключається норма до закону "Про оподаткування прибутку підприємств" щодо обмеження на 2010 рік включення до складу валових витрат від'ємного значення об'єкта оподаткування з податку на прибуток - у розмірі лише 20% суми.

Реклама:

"Ця норма змушувала українські підприємства, маючи збитки, спричинені кризовими явищами, сплачувати податок із неіснуючого прибутку, тобто фактично авансувати бюджет", - зауважує експерт.

Також, змінами до законів "Про Державну податкову службу" та "Про оплату праці" пропонується виключити норму, якою майже удвічі було збільшено терміни та розширені підстави планових та позапланових податкових перевірок.

Крім того, проект закону №6517 передбачає виключення норми, якою зменшено до 3% коефіцієнти резервування за кредитними операціями банків в іноземній валюті позичальникам, які не мають джерел надходження валютної виручки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!