Мінагрополітики вже має плани на свіже зерно

П'ятниця, 11 червня 2010, 15:58

Міністерство аграрної політики сподівається, що Аграрному фонду вдасться "зняти з ринку" близько 6 млн. тонн зерна нового врожаю.

Про це заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк в Одесі у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми плануємо викуповувати максимальну кількість зерна в українських виробників. Можливо, ми не зможемо виконати цю планку - 6 млн тонн, але ми будемо прагнути", - сказав він.

Міністр уточнив, що кошти на закупівлі будуть залучені, в тому числі, за рахунок випуску ПДВ-облігацій.

Реклама:

За словами генерального директора Аграрного фонду Олександра Маренця, очікується, що мінімальна ціна за тонну пшениці 3-го класу врожаю 2010 року буде встановлена на рівні 1150 грн.

При цьому він вважає, що на внутрішній ринок серйозно впливають поточні запаси зернових в Україні.

Маренець також повідомив, що 2010 року Аграрний фонд має намір зберігати зерно тільки на сертифікованих складах, так як за підсумками роботи у попередні роки була виявлена низка проблем, в тому числі фактична нестача понад 300 тис. тонн зерна в кількох областях, у тому числі в Запорізькій, Дніпропетровській, Львівській, Харківській і Чернігівській.

Як відомо, Аграрний фонд створений постановою уряду №543 від 6 липня 2005 року.

Він є уповноваженою державною установою з реалізації цінової політики в агропромисловому секторі і належить до сфери управління Міністерства аграрної політики.

Фонд здійснює форвардні закупівлі зерна, купує зерно на умовах СПОТ, надає агрогосподарствам позики під заставу зерна, бере участь у схемі відшкодування зернотрейдерам ПДВ, продає цукор, борошно і дизельне паливо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: