Україна і Росія можуть створити авіаційне підприємство "на рівних"

Середа, 26 травня 2010, 16:45

Український концерн "Антонов" і російське ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація" (ОАК) фактично домовилися про створення спільного підприємства на рівних умовах.

Про це заявив генеральний конструктор ДП "Антонов" Дмитро Ківа, повідомляє агентство "УНІАН".

Ківа відзначив, що домовленості були досягнуті в результаті кількох раундів переговорів між авіабудівними компаніями України та Росії.

Документи про створення СП можуть бути готові вже до наступного засідання робочої групи зі співробітництва України і Росії в галузі промисловості, яке може відбутися в липні-серпні.

Реклама:

"Ми пропонували створити СП на умовах 50 на 50. Це б забезпечило рівноправне партнерське співробітництво. У Росіян було кілька інша пропозиція, проте ми довго дискутували з цього приводу, і в остаточному підсумку росіяни погодилися з розумністю наших пропозицій, і погодилися діяти саме так", - сказав Ківа.

При цьому він відзначив, що створення СП не передбачає передачу власності й прав між компаніями. За його словами, СП буде координувати виробництво авіапродукції, кооперацію, маркетинг, а також продаж літаків третім країнам.

Як повідомлялося, раніше голова правління ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація" Олексій Федоров заявив, що українські та російські авіапідприємства домовилися про створення спільного підприємства із закупівлі матеріалів і комплектуючих для післяпродажного обслуговування літаків марки "Антонов".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: