Ахметову дають грошей, незважаючи на кризу

Понеділок, 24 травня 2010, 21:47

Український гірничо-металургійний холдинг "Метінвест" успішно розмістив п'ятирічний випуск єврооблігацій на 500 млн. доларів з купонною ставкою 10,25% і погашенням випуску 20 травня 2015 року.

Про це йдеться в прес-релізі компанії в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Залучені кошти будуть направлені на подальшу модернізацію активів компанії.

При цьому наголошується, що книга заявок була закрита із значною перепідпискою, обсяг заявок вдвічі перевищив попит. Дві третини інвесторів з європейських країн, одна третина - інвестори з США.

Реклама:

"Незважаючи на ситуацію навколо Греції і різке погіршення глобальних інвестиційних настроїв, рівень попиту на цінні папери "Метінвесту" зберігся на досить високому рівні", - відзначив фінансовий директор ТОВ "Метінвест Холдинг" Сергій Новіков.

Повноваження виступити в якості провідного керуючого та реєстратора дебютного розміщення "Метінвесту" отримала група банків у складі BNP Paribas, Credit Suisse, ING, The Royal_Bank of Scotland plc і VTB Capital.

При цьому рейтингові агентства поновили корпоративний рейтинг "Метінвесту". Moody's переглянуло прогноз рейтингу із "стабільного" на "позитивний", залишивши рейтинг на рівні "B2". Fitch підтвердив корпоративний рейтинг "Метінвесту" на рівні "B-" з прогнозом "стабільний".

Як відомо, акціонерами "Метінвесту" є група СКМ Ріната Ахметова (75%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (25%), які беруть участь в управлінні "Метінвестом" на партнерських засадах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: