Азаров "запланував" дефіцит бюджету в 5,3%

П'ятниця, 21 травня 2010, 19:24

Кабінет міністрів забезпечить виконання закону про державний бюджет і досягне планових показників його дефіциту на рівні 5,3%.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на прес-конференції в Санкт-Петербурзі у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сказати, що зараз дефіцит бюджету 5,3% я, природно, не можу, оскільки бюджетний рік, по суті, тільки почався - закон набув чинності кілька тижнів тому. Тому зараз фінансова ситуація непроста, але вона, безумовно, буде стабілізована і ми рік закінчимо з таким дефіцитом", - сказав він.

При цьому Азаров відмовився коментувати заяву віце-прем'єра Сергія Тігіпка щодо сумнівів Міжнародного валютного фонду про можливість виконання держбюджету, вказавши, що слова його підлеглого могли бути неправильно витлумачені.

Реклама:

Прем'єр повідомив, що Тігіпко був присутній разом з ним на переговорах з представниками МВФ, під час яких вони, вислухавши позицію уряду, "висловили сумніви - як буде за фактом".

Азаров відзначив, що Україна виконала рекомендації МВФ щодо прийняття держбюджету з таким обсягом дефіциту, представила необхідний фінансовий план НАК "Нафтогаз України".

Прем'єр також вказав, що виконанню держбюджету сприятиме прийнятий у вівторок у Верховній раді закон про додаткові джерела фінансування у вигляді акцизів.

"Якщо МВФ хоче з нами разом брати участь у цьому успіху, а це буде великий успіх - з 16% (дефіциту держбюджету) у 2009 році стабілізувати ситуацію і прийти до 5,3% - ми з МВФ готові розділити цей успіх", - додав він.

Як повідомлялося, 20 травня Верховна рада ухвалила урядовий законопроект №6337 про внесення поправок до низки законів про оподаткування, а також про підвищення акцизів на алкогольні напої, пиво, сигарети і нафтопродукти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!