Азаров попередив про 60 мільярдів дефіциту "Нафтогазу"

Вівторок, 6 квітня 2010, 16:04

Подорожчання для України газу до 330 доларів за тисячу  кубометрів призведе до дефіциту Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" в 60 млрд. грн.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє прес-служба глави держави.

"Це неприпустимо для бюджету, оскільки його загальний дефіцит обчислюється з урахуванням дефіциту НАК", - сказав він на зустрічі із президентом Віктором Януковичем.

Азаров підкреслив, що головною проблемою в роботі над проектом держбюджету-2010 є розрахунок макроекономічних показників.

Реклама:

За його словами, ціна газу є визначальним чинником, від якого залежить рентабельність роботи, перш за все хімпрому і гірничої металургії, а також нормальне функціонування підприємств житлово-комунальної сфери.

"При ціні на газ у 330 доларів хімпром зупиниться, а гірничо-металургійна галузь буде працювати з мінусовою рентабельністю. Тому, відповідно, не буде і бюджетних надходжень", - підкреслив прем'єр.

Янукович відзначив, що в ході візиту 5 квітня в Москву сторони розглядали серед інших і газові питання.

"В історії нашої роботи у нас не було такого, щоб ми не знаходили рішення. І в даному випадку ми не можемо сидіти. Треба діяти", - наголосив український президент.

Він додав, що газова тематика буде присутня й на переговорах із президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!