"Антонов" хоче розширити присутність у Латинській Америці

Вівторок, 6 квітня 2010, 12:21

Державний авіабудівний концерн (ДАК) "Антонов" планує розширювати присутність у країнах Латинської Америки.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Антонова".

Як повідомили у компанії, у рамках міжнародної авіакосмічної виставки FIDAE-2010 у Сантьяго концерн провів ряд зустрічей і переговорів з представниками промислових підприємств, авіакомпаній і військових відомств країн Латинської Америки, в ході яких були досягнуті домовленості про можливість участі компаній Чилі, Аргентини і Перу в кооперації з виробництва та обслуговування літаків "Антонов".

Зокрема, підписано відповідний "Меморандум про взаєморозуміння" з виконавчим директором чилійського заводу ENAER Педро Баскуньян Хара.

Реклама:

Також підписано протокол переговорів з виконавчим директором авіакосмічної промислової палати Аргентини, директором компанії Laviasa Раулем Паз, який закріплює наміри сторін співпраці в питаннях лізингу, купівлі та виробництва літаків "Ан" для латиноамериканського регіону.

Як відзначили в прес-службі, на виставці із сучасними і перспективними програмами "Антонов" ознайомилися міністр оборони Чилі, головнокомандувач ВПС Парагваю, представники ВПС Перу, авіаційної адміністрації Колумбії.

"Латиноамериканські військові відзначили високий потенціал регіонального реактивного літака нового покоління Ан-148 і його транспортних варіантів, багатоцільових літаків Ан-74, легких транспортних Ан-32, які можуть знайти найширше застосування в країнах Латинської Америки", - підкреслюється у повідомленні.

За даними ДАК, нині в Латинській Америці експлуатуються літаки сімейства "Антонов": Ан-12, Ан-24, Ан-2, Ан-28, Ан-72, Ан-32.

У компанії зазначають, що Україна вже має напрацювання співпраці в авіапромі у регіоні: раніше зацікавленість у розвитку співробітництва вже підтвердила Венесуела.

Зокрема, в 2007 році авіаційна влада цієї країни визнала сертифікат виробництва і технічного обслуговування ближньомагістрального Ан-140 і багатоцільового турбореактивного Ан-74 на ХДАВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: