Греція розмістить доларові бонди для залучення американських інвесторів

Вівторок, 6 квітня 2010, 09:49

Греція має намір у квітні розмістити доларові облігації на суму від 5-10 млрд. доларів із метою привернути нових інвесторів з США.

Вперше в історії Греція буде позиціонувати себе як emerging markets, оскільки попит на її облігації в Європі майже вичерпався, пише газета Financial Times.

Організатором угоди, швидше за все, буде Morgan Stanley, оскільки плани Goldman Sachs із продажу грецьких держпаперів азіатським і американським інвесторам провалилися.

Міністр фінансів Греції Георгіос Папаконстантіну очолить делегацію в США для проведення road show після 20 квітня, заявив виданню один із грецьких чиновників.

Реклама:

Потреби Греції в позикових коштах у травні складають близько 10 млрд. євро - країні належить рефінансувати раніше отримані кредити.

Розміщення облігацій Греції на американському ринку буде першим за два роки.

Як відомо, у червні 2008 року Греція залучила 1,5 млрд. доларів за рахунок розміщення доларових векселів з терміном обігу 5 років.

При цьому влада Греції зараз усвідомлено орієнтується на інвесторів в ринки, що розвиваються, які купують переважно облігації з високою прибутковістю, оскільки інтерес до країни як до розвинутого ринку мінімальний.

"Греція хоче цим розміщенням диверсифікувати інвесторську базу, що означає залучення фондів emerging markets поряд з іншими інвесторами", - заявив представник уряду в бесіді з журналістами FT.

Прибутковість 10-річних держоблігацій Греції зараз складає приблизно 6,5% в порівнянні з 4,9% для аналогічних паперів Бразилії, 4,8% для Мексики, 5,5% для Польщі і 6,6% для Угорщини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: