Аеропорт "Київ" вкладе 430 мільйонів у пасажирський термінал

Середа, 21 квітня 2010, 15:57

Комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Київ" (в мікрорайоні Жуляни) має намір інвестувати 430 млн. грн. у будівництво нового міжнародного пасажирського терміналу аеропорту.

Про це повідомив виконавчий директор аеропорту Валерій Поліщук, передає агентство УНІАН.

За його словами, впродовж трьох місяців буде завершена розробка проектної документації нового терміналу, і наприкінці року вже розпочнуться будівельні роботи. Завершення будівництва заплановане на кінець 2011 року.

Термінал планується запустити до проведення завершальної першості Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Реклама:

При цьому Поліщук додав, що новий термінал буде модульного типу, будуватиметься з легких конструкцій і матиме два рівні по 6 тис. кв. м і один - під представництва авіакомпаній.

Також він повідомив, що пропускна спроможність нового терміналу становитиме 320 пасажирів на годину з подальшим збільшенням щонайменше до 1000 пасажирів на годину.

Керівник зазначив, що, крім того, вже майже завершена реконструкція злітно-посадкової смуги, і залишилося лише встановити світлосигнальну систему.

Також паралельно з будівництвом нового терміналу аеропорт планує провести реконструкцію існуючого терміналу.

Як відомо, у серпні 2009 року аеропорт "Київ"оголосив відкриті торги на виготовлення проектної документації з реконструкції існуючого терміналу і будівництва нового міжнародного терміналу аеропорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: