Тігіпко вважає умови для реформ найсприятливішими за 10 років

Четвер, 1 квітня 2010, 18:42

Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко вважає, що в країні склалися найсприятливіші умови для проведення реформ за останні 10 років.

Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єра, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"В Україні за останні десять років створено найбільш сприятливі умови для проведення реформ, оскільки є консолідована позиція влади і чітка націленість на модернізацію країни", - сказав Тігіпко.

Про це він заявив на зустрічі з директором бізнес-групи країн Південної, Східної Європи, Кавказу та Середньої Азії ЄБРР Олів'є Декампом.

Реклама:

Тігіпко проінформував представника ЄБРР про перші кроки уряду в дерегуляції бізнесу та підвищенні інвестиційної привабливості України, зокрема, про введення принципу мовчазної згоди, зменшення перевірок та введення електронної реєстрації бізнесу.

Серед першочергових завдань, що стоять перед економічним блоком Кабінету міністрів, Сергій Тігіпко також назвав реструктуризацію ПДВ, збалансування бюджету і продовження співпраці з МВФ.

Зі свого боку, Декамп також наголосив на необхідності проведення реформ і позитивно оцінив перші кроки уряду щодо проведення якісних змін в економіці.

"Для України найважливішим завданням є відновлення довіри з боку інвесторів. Якщо світове співтовариство побачить справжні реформи, це дасть серйозний поштовх для подальшого співробітництва та залучення в економіку країни додаткових коштів", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!