До приватизації "Луганськтепловоза" не допустять "офшорки"

Середа, 31 березня 2010, 12:58

Щоб уникнути нових судових позовів, Фонд держмайна пом'якшив умови приватизації ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз".

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу ФДМ.

За інформацією видання, подавати заявки на участь у конкурсі із продажу 76,001% підприємства, який відбудеться 15 червня, і підтверджуючі документи можна не пізніше, ніж за 7 днів до дня проведення конкурсу.

Останній день подачі проекту остаточного договору купівлі-продажу акцій "Луганськтепловозу" - не пізніше трьох робочих днів до проведення конкурсу.

Реклама:

Конкурсна пропозиція ціни та концепція розвитку підприємства подається на дату проведення конкурсу, а реєстрація конкурсних пропозицій закінчується за 10 хвилин до початку проведення конкурсу.

За даними прес-служби, фіксовані умови конкурсу передбачають, зокрема, повне погашення або реструктуризацію кредиторської заборгованості протягом 6 місяців з моменту підписання договору купівлі-продажу пакета, погашення заборгованості із соціальних платежів та недопущення появи нової, внесення інвестицій, сума яких не вказується, погашення заборгованості із заробітної плати протягом трьох місяців.

Крім того, умовами передбачено недопущення звільнення працівників з ініціативи покупця протягом шести місяців.

Всі інші умови, які не визначені конкретним терміном виконання, ФДМ буде контролювати протягом п'яти років.

Додаткові умови конкурсу практично повністю відповідають умовам, які висувалися до покупця пакету при оголошенні конкурсу в липні 2006 року, проте вони дещо пом'якшені.

Зокрема, вони передбачають відповідність учасника торгів одній з таких умов:

- Не менше ніж трирічний досвід економічної діяльності з виробництва залізничних локомотивів та електропоїздів;

- Ведення протягом не менше трьох років економічної діяльності з виробництва продукції, яка використовується як основні комплектуючі вироби та обладнання в діяльності (в умовах попереднього конкурсу - у діяльності "Луганськтепловозу") з виробництва локомотивів та електропоїздів;

- Ведення протягом не менше трьох років економічної діяльності, в якій використовуються залізничні локомотиви і електропоїзди (раніше передбачалося використання техніки тільки виробництва ХК "Луганськтепловоз");

- Здійснення не менше року безпосереднього контролю на підприємствах, які здійснюють вищевказану економічну діяльність.

До участі в конкурсі не допускаються покупці, які представили інформацію про осіб, пов'язаних з ними відносинами контролю, з якої неможливо встановити суб'єктів господарювання, котрі будуть надалі контролювати діяльність "Луганськтепловозу".

Також до участі в конкурсі не допускаються компанії, зареєстровані в офшорній зоні і країнах, внесених FATF до списку країн, які не співпрацюють у сфері протидії відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!