Азаров сподівається на нову програму співпраці з МВФ

Середа, 31 березня 2010, 09:20

Прем'єр-міністр Микола Азаров сподівається, що переговори з Міжнародним валютним фондом завершаться розробкою нової програми співпраці або "серйозною трансформацією" чинної.

Про це він заявив у вівторок під час зустрічі з керівником місії Європейського департаменту МВФ Атанасіосом Арванітісом, повідомляє прес-служба уряду.

"Сподіваюся, що ми завершимо переговори розробкою нової програми або серйозно трансформуємо попередню програму", - сказав Азаров.

За словами прем'єра, нині в Україні склалася політична стабільність, яка дозволяє розраховувати на економічну стабілізацію.

Реклама:

Він також зазначив, що зараз уряд звершує розробку реалістичного, збалансованого бюджету на 2010 рік.

"Звичайно, це важкий, "кризовий" бюджет. Але це реальний бюджет, який дозволить нам стабілізувати фіскальну сферу і підготувати реформи, які ми будемо проводити уже 2010 року і - головним чином - 2011", - заявив Азаров.

При цьому він підкреслив, що проведення реформ завжди потребує фінансових ресурсів, і в цьому питанні Кабмін розраховує на підтримку Фонду.

"Сподіваємося, що кредит Міжнародного валютного фонду дозволить нам використовувати ці ресурси на проведення реформ. "Проїдання ресурсів" більше не буде", - сказав Азаров.

У свою чергу Арванітіс зазначив, що місія МВФ підтримує започаткування в Україні низки реформ.

"МВФ разом з іншими міжнародними фінансовими інститутами готовий надати підтримку Україні, зокрема, здійснювати технічну й фінансову допомогу", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!