Білорусь припиняє антидемпінгове розслідування щодо українського пива

П'ятниця, 19 березня 2010, 15:45 -

У Мінську відбулися консультації між Міністерством економіки України та Міністерством закордонних справ Республіки Білорусь щодо застосування антидемпінгових і спеціальних захисних заходів у взаємній торгівлі.

Про це повідомив Міністр економіки Василь Цушко, інформує відомча прес-служба.

"В ході консультацій досягнуті конкретні домовленості щодо шляхів врегулювання питань взаємного доступу на ринки з позицій, які турбують українських та білоруських товаровиробників", - сказав він.

Стосовно піднятого білоруською стороною питання про порушення антидемпінгового розслідування щодо поставок українського пива, домовлено надати можливість пиваворам країн провести прямі переговори для пошуку взаємоприйнятного рішення. 

Реклама:

"Щодо антидемпінгового розслідування стосовно української крохмальної патоки узгоджено, що це буде врегульовано міжнародноїю угодою між Мінекономіки та білоруськими концернами "Бєлгоспіщепром" і "Бєлбіофарм", - йдеться в повідомленні.

Також Білорусь погодилася прийняти запропоновані об'єднанням "Конті" цінові зобов'язання щодо забезпечення доступу української карамельної продукції, яка теж була предметом антидемпінгового розслідування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: