Думка експерта: Україна має трьох міністрів економіки

Середа, 17 березня 2010, 17:18 -

Обов'язки і відповідальність міністра економіки в новому уряді розподілені між трьома людьми.

Про це заявив директор центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, коментуючи структуру нового уряду.

"Тігіпко - міністр економіки в статусі віце-прем'єра. Судячи зі всього, саме він спілкуватиметься з міжнародними інституціями", - вважає експерт.

На його думку, Тігіпко виконуватиме роль символа макроекономічних перетворень - головного революціонера, на якого, можна буде потім покласти якісь непопулярні заходи.

Реклама:

"Це буде суто технологічна гра, бо Азаров і Янукович "звалюватимуть" їх на Тігіпка, а Тігіпко - на Азарова", - каже Фесенко.

До реформ, як каже аналітик, це не має прямого відношення, але Тигіпку, як він вважає, відведена роль символічного міністра економіки для суспільства і для міжнародних інституцій.

"Є ще Акімова, яка теж виконуватиме функції міністра економіки, але в Адміністрації президента. Вона теж матиме свої напрацювання", - аналізує політолог.

Щодо номінального міністра економіки Василя Цушка Фесенко зазначив, що цей політик - один із ініціаторів "псевдореформи Тендерної палати".

"Він був одним із авторів законопроекту", - нагадує експерт і припускає, що політика на чолі міністерства нагадуватиме його діяльність у справах Тендерної палати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: