Vanco і Лукойл знайшли біля Гани газ і нафту

Понеділок, 1 березня 2010, 15:34

Компанія Vanco Ghana Ltd. заявляє про відкриття запасів вуглеводнів на структурі ДЗАТ блоку Cape Three Points Deep Water у глибоководній частині шельфу Республіки Гана.

Про це повідомляє прес-служба Vanco.

Відкриття вуглеводнів підтверджено результатами досліджень, отриманих при бурінні свердловини ДЗАТ-1 на території блоку Cape Three Points Deep Water

Буріння провели на морській глибині 1,878 км за 75 км від берегової лінії в південній частині блоку Cape Three Points Deep Water на території басейну Tano Республіки Гана.

Загальна площа блоку становить 5,164 тисяч квадратних кілометрів, глибина морського дна на цій ділянці становить від 200 до 3000 метрів.

Реклама:

Глибина свердловини 4,433 кілометра, а на глибині 3,653 кілометра виявлена вуглеводненасичена колона загальною потужністю 94 м, що містить багатопластові нафтогазові поклади ефективною потужністю 25 м.

Основний піщаний колектор містить газ і легку нафту на глибині 3,663-3,690 кілометра. Свердловина заглушена до подальшої дорозвідки і остаточної оцінки запасів вуглеводнів. 

Як відомо, 2009 року Республіка Гана, Національна нафтова корпорація Гани, Vanco Ghana Ltd. І LUKOIL Overseas Ghana Ltd. підписали нову угоду про спільний видобуток і розподіл вуглеводнів на території блоку Cape Three Points Deepwater.

Частка в проекті компанії Vanco становить 28.34%, "Лукойлу" - 56.66%, Національної нафтової корпорації Гани - 15% з можливістю подальшого придбання ще 5% при комерційної експлуатації родовищ.

Vanco Energy - незалежна компанія, здійснює розвідку і розробку нафтогазових родовищ. Працювала з компаніями Lukoil, ExxonMobil, Hydro, Nexen, Shell

Останні 10 років Vanco здійснила 12 детальних 2D-сейсмічних досліджень на сумарної площі понад 25 тисяч квадратних км, а також дев'ять досліджень 3D на площі близько 19 тисяч квадратних км.

Її підрозділ "Венко Прикерченська Лтд" займається розвідкою та розробкою родовищ на Прикерченському шельфі Чорного моря. Цей проект містить три перспективні площі: Судакський складчастий пояс, Судацький глибоководний складчастий пояс і площа Тетяєв.

Загальна площа ділянки становить 12,960 тис. кв км, глибина моря - від 70 до 2200 м.

Загальна сума інвестицій у цей проект складе понад 15 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: