Канада виявила демпінг з України

Понеділок, 11 січня 2010, 15:00

Канада встановила факт демпінгового імпорту плит з вуглецевої і високоміцної низьколегованої сталі українського виробництва.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на уповноважені органи Канади.

Згідно з повідомленням, розміщеним на офіційному сайті Канадського агентства прикордонної служби 4 січня 2010 року, маржа демпінгу - різниця між нормальною вартістю товару в країні виробника та експортною ціною товару до Канади - для металургійного комбінату "Азовсталь", що входить до групи "Метінвест", і для решти підприємств групи становить 15%, для всіх інших експортерів України - 21,3%.

У зв'язку з цим до 2 лютого 2010 року буде прийнято рішення про наявність або відсутність шкоди, завданої демпінговими імпортом з України канадському національному виробнику аналогічної продукції.

Реклама:

Згідно з повідомленням канадської влади, до винесення остаточного рішення про наявність факту шкоди буде діяти попереднє антидемпінгове мито.

Як повідомлялося. раніше Канада ініціювала відповідне розслідування щодо імпорту української сталі і з 5 жовтня 2009 ввела попереднє антидемпінгове мито в розмірі 14,7% - для "Азовсталі" і для групи компаній "Метінвест" і 20,2% - для всіх інших експортерів з України.

Як відомо, введення попередніх антидемпінгових заходів до винесення остаточного рішення у справі у випадку, якщо відповідні компетентні органи вважають такі заходи необхідними для запобігання шкоди, завданої національному виробнику в ході розслідування, дозволяється правилами СОТ, членами якої є Україна і Канада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: