Банкіри отримають щедрі бонуси

Понеділок, 11 січня 2010, 09:24

Банкіри за підсумками 2009 року отримають бонуси докризових розмірів - понад 65 млрд. доларів.

З січня розпочався сезон банківських бонусів, пише видання "Дело".

Незважаючи на критику з боку уряду США та громадських організацій, банки приготувалися заплатити своїм співробітникам бонуси у докризових масштабах, пише газета The New York Times.

На виплати, у вигляді грошових коштів або акцій компаній, підуть мільярди доларів.

Бонуси топ-менеджменту американських кредитних організацій будуть обчислюватися семи-і восьмизначними цифрами, стверджує видання.

Опитування газетою The Financial Times 12 провідних банків США також підтверджує їх наміри виплатити бонуси за рік, ризикуючи викликати роздратування не тільки в уряду, але і в акціонерів.

Банки Великої Британії та Європи протягом найближчих шести тижнів планують вирішити, чи виплачувати бонуси за 2009 рік своїм керівникам. При цьому вони орієнтуються на американські банки, щоб йти в ногу з конкурентами.

В цілому світові інвестбанки заплатять більше 65 млрд. доларів бонусів і зарплат у найближчі два тижні, незважаючи на введення у Великобританії 50-відсоткового податку на такі виплати, підрахувала британська Guardian.

Goldman Sachs, за даними NY Times, виплатить своїм співробітникам у середньому близько 595 тисяч на людину за підсумками роботи в 2009 році, який став для цього банку одним з найприбутковіших за всю 141-річну історію Goldman Sachs.

Інвестиційний банк JPMorgan Chase нагородить співробітників сумою близько 463 тисяч доларів на людину. Скоротити бонусні виплати наважилися небагато банків.

Керівники Bank of America отримають за підсумками 2009 року бонуси, як 2007 року, повідомляє джерело The Wall Street Journal. Втрати банку за третій квартал 2009 року склали більше 2,2 млрд. доларів.

Однак більшість банківських керівників готуються до того, що Вашингтон буде уважно стежити за їх бонусами після того, як генпрокурор Нью-Йорка Ендрю Куомо торік вимагав від банків розкрити інформацію про виплати.

Деякі банкіри побоюються, що США, як і Великобританія, піде на введення додаткового податку на бонуси.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!