Антимонопольники покарали фармацевтів з Донеччини

Вівторок, 1 грудня 2009, 13:49 -

Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ "Чорнобиль-Допомога" на 100 тис. грн. за завищення цін на лікарські засоби "протигрипозної" групи.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби АМКУ.

Засідання адміністративної колегії комітету з цього приводу відбулося у місті Донецьку під головуванням виконувача обов'язків голови комітету Олександра Мельниченка.

Зокрема, ТОВ "Чорнобиль-Допомога" реалізовувало афлубін та анаферон за економічно необґрунтованими цінами. Зловживаючи ринковою владою, підприємство підвищило роздрібні ціни на зазначені препарати у період пандемії грипу непропорційно збільшенню закупівельних цін, йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Спробу деяких аптекарських мереж заробити на українцях присічено, і Антимонопольний комітет й надалі жорстко присікатиме подібні дії", - зауважив Мельниченко.

За його словами, якщо товариство "Чорнобиль-Допомога" не піде на співпрацю з комітетом, "ми застосуємо значно більші санкції і примусимо аптечну мережу знизити ціни на медикаменти до економічно обґрунтованої величини. А добросовісні аптекарі будуть підтримані Антимонопольним комітетом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: