Від Ющенка вимагають підписати закон про мільярд

П'ятниця, 6 листопада 2009, 14:20

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що президент зобов'язаний невідкладно підписати закон про виділення коштів на боротьбу з епідемією грипу.

Про це він сказав в п'ятницю на прес-конференції, повідомляє агентство "УНІАН".

Віце-спікер високо оцінив консолідацію парламенту та уряду у визначенні першочергових заходів проти поширення пандемічного грипу в Україні.

Як приклад такого відповідального підходу він назвав ухвалення 3 листопада, після заслуховування інформації прем'єр-міністра та дискусії у сесійній залі, урядового законопроекту про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік", що передбачає додаткове фінансування в обсязі 1 млрд. грн.

Реклама:

Водночас Томенко поінформував, що даний законопроект 3 листопада був поданий Кабінетом міністрів та зареєстрований у Верховній Раді, 3 листопада він був розглянутий профільним комітетом, представлений та обговорений у сесійній залі, проголосований та підписаний головою Верховної Ради, 3 листопада направлений до президента України.

"Прийняття цього законопроекту - це приклад відповідальності за країну і розуміння ситуації, що склалася. За його ухвалення проголосував 401 народний депутат, тобто продемонстрована абсолютна консолідація парламенту", - наголосив Томенко.

Натомість, за його словами, вже третій день команда президента жодним чином не реагує на нього.

"Складається враження, що для команди президента не існує проблеми наших громадян, які потерпають від епідемії гриппу", - підкреслив Томенко.

"Сьогодні боротьба з грипом та боротьба за життя людей - це не конкурс економічних розумників, а відповідальна швидка і ефективна робота всіх в інтересах країни, і вона повинна відсунути на другий план політичну зарозумілість", - додав віце-спікер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!