Баррозу поговорив з Ющенком про газ

Четвер, 5 листопада 2009, 18:20

Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу у телефонній розмові з президентом України Віктором Ющенко обговорив питання транзиту російського газу і поточну економічну ситуацію.

Про це повідомили в Європейській Комісії, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

У ході бесіди Баррозу підкреслив, що "дуже важливо усунути блокування в рамках української системи проплати" за поставлений російський газ.

Він закликав Ющенка зробити все можливе для усунення можливих перешкод щодо використання права на здійснення платежів, щоб забезпечити виконання країною зобов'язань в частині транзиту газу.

"Європейська система не повинна зіткнутися з новими фактами припинення поставок російського газу через Україну", - підкреслюється в повідомленні ЄК.

Крім того, Баррозу висловив стурбованість тим, що програма Міжнародного валютного фонду з фінансової підтримки України "не на правильному шляху".

Він зазначив, що це може глибоко зачепити економічну стабільність України.

У зв'язку з цим президент ЄК закликав президента України працювати разом з урядом, щоб якомога швидше упорядкувати умови для надання стабілізаційної програми МВФ.

Ющенко, у свою чергу, подякував європейську сторону за швидке реагування на запит про надання допомоги для боротьби з поширенням грипу в Україні.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: