Податківці допоможуть "Нафтогазу" розрахуватись з Росією

Четвер, 5 листопада 2009, 13:11

Для забезпечення розрахунків з ВАТ "Газпром" за поставлений у жовтні 2009 року газ Державна податкова адміністрація (ДПАУ) реструктуризує податкові зобов'язання НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на джерело в уряді.

"Для оплати за газ буде використано кошти, які з'являться у "Нафтогаза" після того, як буде рестуктуризована виплата з податкових зобов'язань. Зараз "Нафтогаз" і ДПАУ якраз займаються цим питанням", - сказало джерело.

За його словами, раніше була досягнута домовленість, що у випадку проблем з грошима ДПАУ погодиться на реструктуризацію податкових виплат.

Реклама:

При цьому джерело не уточнило, який обсяг виплат буде реструктуризований і яким чином.

Разом з тим співрозмовник агентства відзначив, що для оплати за газ планується також використовувати кошти, отримані в результаті господарської діяльності компанії, однак не уточнив суму цих коштів.

При співрозмовник агентства підкреслив, що оплату за поставлений у жовтні газ НАК "Нафтогаз України" планує здійснити у встановлений термін - до 7 листопада.

"У п'ятницю буде проведений розрахунок", - сказав він.

Як повідомлялося, 4 листопада Міністр палива та енергетики Юрій Продан заявив, що НАК "Нафтогаз України" акумулює кошти для того, щоб вчасно заплатити "Газпрому" за поставлений у жовтні природний газ.

Він уточнив, що розмір платежу становить близько 460 млн. доларів. Продан зазначив, що розрахунок може бути проведений за рахунок коштів компанії, отриманих від господарської діяльності, або за рахунок інших коштів.

У свою чергу, НАК "Нафтогаз України" напередодні заявив про складності з акумулюванням коштів для розрахунку за поставлений газ з ВАТ "Газпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!