Держбанки не можуть поділити клієнтів

Вівторок, 3 листопада 2009, 09:57

Через збільшення кількості банків, які належать державі, Ощадбанк та Укрексімбанк втрачають своїх найбільших клієнтів.

За останні кілька місяців на обслуговування до рекапіталізованих Укргазбанку, Родовід Банку і банку "Київ" були переведені фінансові потоки найбільших держкомпаній, таких як НАК "Нафтогаз України", "Укртелеком" і "Укрзалізниця".

Найближчим часом та ж доля очікує аеропорт "Бориспіль", "Укрпошту" і НАЕК "Енергоатом", пише видання "Дело".

Найбільший куш зірвав Укргазбанк - його клієнтами стали відразу кілька великих держкомпаній з мільярдними річними оборотами, в першу чергу "Нафтогаз".

Реклама:

"З моменту рекапіталізації на обслуговування до дирекції VIP-банкінгу Укргазбанку перейшли НАК "Нафтогаз України" та її дочірні підприємства, Держказначейство України та 15 комерційних компаній", - повідомили в прес-службі банку.

Крім цього, банк веде переговори про перехід на обслуговування ще двох великих держструктур.

"У найближчих планах співробітництво з підприємствами "Укрзалізниці" та "Укртелекому", - говорять у фінустанові.  

У миколаївське відділення банку "Київ" на обслуговування переходить державна компанія "Дельта-лоцман" - це найбільший в Україні оператор управління каналами, лоціямі і поглибленням дна.

"До цього компанія "Дельта-лоцман" обслуговувалася в Укрексімбанку", - говорить голова правління банку "Київ" Юрій Маслов.

Які обороти оператора будуть проходити через банк, він не уточнив. Але "Дельта-лоцман" - це компанія, через яку проходять сотні мільйонів гривень. Так, за підсумками 9 місяців роботи вона показала прибуток у 303,5 млн. грн.

Крім цієї компанії, банк хоче залучити на обслуговування інші держпідприємства.

"На даний момент банк знаходимося в процесі переговорів з аеропортом "Бориспіль" і "Енергоатомом". Також іде підготовка до засідання Кабміну щодо створення на базі банку "Київ" поштово-пенсійного банку", - розповідає Маслов.

В "Києві" планують, що в разі переходу цих компаній на обслуговування їм вдасться збільшити оборот коштів як мінімум вдвічі.

"Щомісячні доходи у цих компаній дуже великі, вони обчислюються мільярдами гривень. Природно, і фінансові потоки у них відповідні", - пояснює віце-президент ІК Dragon Capital Максим Нефьодов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!