Долар подешевшав через скорочення попиту

Субота, 28 листопада 2009, 11:14

Зменшення планових платежів за зовнішньою заборгованістю приватним сектором сприяло зменшенню попиту на іноземну валюту й зростанню обсягів її пропозиції на міжбанківському валютному ринку.

Про це повідомляється на офіційному веб-сайті Національного банку.

Нацбанк мав можливість не лише понизити обсяги своїх негативних валютних інтервенцій, але навіть купувати іноземну валюту, збільшуючи обсяг міжнародних резервів, говориться в повідомленні.

За даними НБУ, гривня на міжбанківському ринку з початку місяця зміцнилася відносно долара  на 1,4%, а її середньозважений курс 26 листопада 2009 виявився нижчим офіційного, встановленого Нацбанком, - 7,9712 грн./дол. проти 7,9810 грн./дол.

Реклама:

На готівковому ринку курс гривні за операціями продажу долара з початку листопада зміцнився на 0,55%, - до 8,1121 грн./дол.

Нацбанк продовжує регулярне проведення цільових аукціонів для задоволення потреб клієнтів банків - фізичних осіб для погашення ними заборгованості за валютними кредитами.

З початку листопада було проведено вісім таких аукціонів, на яких продано майже 91 млн. дол., 2,6 млн. швейцарських франків і 0,3 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!