"Нафтогазові" пророчать світле майбутнє у Лівії

Вівторок, 24 листопада 2009, 15:36

Секретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова сподівається, що НАК "Нафтогаз України" буде присутній на лівійському нафтогазовому ринку.

Про це вона заявила на прес-конференції у Тріполі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Богатирьова нагадала, що кілька років тому Україна мала можливість почати свою програму видобутку нафти і газу в Лівії, коли на ці роботи не були потрібні ліцензії.

"Але, на жаль, до цієї роботи українська сторона так і не дійшла", - зазначила вона.

Реклама:

Богатирьова підкреслила, що нині вживаються заходи, щоб представництво НАК "сьогодні мало можливість активно брати участь у всіх аукціонах, які будуть проходити".

Вона зазначила, що НАК "Нафтогаз України" також може від імені української держави зробити цікаві пропозиції лівійської сторони, в тому числі щодо проведення розвідувальних робіт з видобутку нафти і газу і створення інфраструктури для нафто- і газовидобутку.

"Це будуть конкретні проекти. Переконана, що вони на сьогоднішній день розробляються дуже глибоко для того, щоб ми могли не просто бути учасником переговорів, а бути дієвим гравцем на цьому ринку Лівії", - сказала Богатирьова.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи йде мова про надання в концесію лівійською стороною Україні чотирьох земельних ділянок, Богатирьова сказала, що на сьогоднішній день можна говорити "лише про одну ділянку".

Вона висловила надію, що, можливо, українські фахівці все-таки зможуть узгодити, як отримати ліцензію на видобуток нафти або газу в Лівії.

Богатирьова також додала, що НАК зможе впоратися з цим завданням, і "фінансову підтримку в цих проектах буде надавати держава".

"Зобов'язання, які на себе візьмуть НАК "Нафтогаз України" і держава, будуть виконуватися незалежно від політичних обставин, які відбуваються всередині країни", - заявила вона.

Богатирьова зазначила, що фінансування цих проектів буде знайдено, як тільки вони будуть на 100% підготовлені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!