Уряд просить у Ради ще грошей на боротьбу з грипом

Понеділок, 2 листопада 2009, 13:53

Кабінет міністрів наполягає, щоб Верховна рада прийняла зміни до державного бюджету 2009 року в частині збільшення фінансування боротьби з епідемією грипу.

Про це заявив у ході погоджувальної ради перший віце-прем'єр-міністр, голова Державної надзвичайної протиепідеміологічної та протиепізоотичної комісії Олександр Турчинов, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Уряд терміново виділив півмільярда гривень на боротьбу з епідемією, але в той же час, аналізуючи ситуацію, ми бачимо, що цих коштів недостатньо. Саме тому, з огляду на ситуацію в регіонах і роблячи оцінку на перспективу, ми просимо Верховну раду буквально завтра розглянути терміново зміни до бюджету 2009 року. Нам необхідний буде додатковий ресурс, який ми маємо отримати шляхом внесення змін до бюджету", - сказав Турчинов.

Як повідомлялося, раніше Кабінет міністрів виділив додатково 500 млн. гривень на попередження розповсюдження інфекційних захворювань.

Реклама:

За оперативними даними МОЗ, на 2 листопада в Україні від грипу та ГРВІ померли 67 людей.

Офіційно зареєстровано 255 тисяч хворих на грип і ГРВІ. 15 тисяч осіб проходять лікування в стаціонарі, 170 з яких у відділеннях інтенсивної терапії. Крім того, офіційно підтверджено 22 випадки захворювання на "свинячий" грип A (H1N1).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!