S&P знизило прогноз рейтингу України

Понеділок, 2 листопада 2009, 09:08 -

Рейтингове агентство Standard&Poor's змінило прогноз рейтингу України на "стабільний" з "позитивного", але в той же час підтвердило довгостроковий та короткостроковий суверенний рейтинг країни за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні "CCC+ / C".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби S&P.

Згідно з повідомленням, довгостроковий та короткостроковий рейтинг в національній валюті збережено на рівні "B-/ C".

Кредитний аналітик Standard&Poor's Френк Гілл заявив, що перегляд прогнозу відображає невизначеність стосовно виконання умов програми Міжнародного валютного фонду про надання Україні стабілізаційного кредиту до майбутніх президентських виборів.

Реклама:

Також наголошується, що пропозиції збільшити соціальні витрати передбачають, що дефіцит консолідованого суспільного сектору перевищить 10% ВВП у 2009 році, що також відображає нижче, ніж закладено в бюджеті, надходження доходів.

Крім того, існує невизначеність із приводу того, буде чи ні насправді збільшено розмір мінімальної зарплати і відповідно, пенсійного дефіциту.

У повідомленні зазначається, що до вирішення цього питання надання наступного запланованого траншу кредиту МВФ на 3,9 млрд. доларів, ймовірно, буде відкладено, що знову призведе до дефіциту фінансового рахунку України.

Це, в свою чергу, може негативно вплинути на довіру інвесторів до банківської й на стабільність валютного курсу.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко повідомив у п'ятницю, що підписав закон про підвищення мінімальних зарплат всупереч запереченням МВФ, який вважає, що для реалізації цього рішення у країни немає фінансових ресурсів.

МВФ висловив стурбованість у зв'язку з підписанням цього документа, який суперечить угоді про співробітництво.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: