"АероСвіт" візьме пільговий кредит у акціонерів

Вівторок, 17 листопада 2009, 15:15

Мажоритарні акціонери ЗАТ "Авікомпанія" АероСвіт "нададуть їй на пільгових умовах кредит у розмірі до 30 млн. доларів з метою покриття найбільш критичних боргів.

Таке рішення у понеділок ухвалила наглядова рада на позачерговому засіданні, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на виконавчого секретаря наглядової ради Максима Юхименко.

"Рішення про фінансування авіакомпанії було життєво важливим у цей момент у зв'язку з критичним рівнем заборгованості, що накопичилася перед кредиторами авіакомпанії", - пояснив він.

Як уточнив Юхименко, у зв'язку з цим менеджмент "АероСвіту" звернувся до членів наглядової ради з проханням підтримати ініціативу мажоритарних акціонерів про надання пільгового кредиту.

Реклама:

За його словами, у позачерговому засіданні брали участь представники всіх акціонерів, крім Фонду державного майна.

Крім того, додав Юхименко, рада обрала Григорія Гуртового співголовою і призначила першим заступником генерального директора - виконавчим директором авіакомпанії Олега Бережного.

Гуртовий з грудня 1998 року по листопад 2004 року обіймав посаду генерального директора, а з грудня 2004 року - посаду співголови наглядової ради авіакомпанії "АероСвіт".

ЗАТ "Авіакомпанія" АероСвіт "створено в 1994 році. За даними компанії, нині 62% її акцій належать українським власникам: Фонду держмайна (22,3941%), ТОВ "ГенАвіа-Інвест" (24,999%), ТОВ "Укрінфоконсалт" (9,8%) і ТОВ "Бюро" (4,8%). Ще 38% акцій знаходяться у власності нідерландської компанії Gilward Investments BV.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!