Ющенко: Україна може втратити фармацевтичну галузь

П'ятниця, 13 листопада 2009, 11:29

Президент Віктор Ющенко побоюється, що через популістські політичні рішення можна втратити українську фармацевтичну галузь.

Про це він сказав під час зустрічі з керівниками фармацевтичних підприємств України, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Те, що відбувається сьогодні у дискусії і моральній, і психологічній, і політичній, навколо української фармації, навколо роботи українських аптек ... емоції, які включені в політичні спекуляції... - можуть нас відкинути нас на 10 років назад", - заявив голова держави.

Він підкреслив, що в такому делікатному питанні треба керуватися національними інтересами України і розуміти, що "за нами стоїть унікальна галузь, яку можна знищити непродуманим рішенням за кілька тижнів".

Голова держави нагадав, що сьогодні 3/4 ліків, які продаються в аптеках країни, випускаються українським виробником.

Ющенко також закликав політиків "припинити піар на тлі порожніх аптечних прилавків".

Крім того, президент не змінив своєї думки і вирішив накласти вето на закон про мораторій на підвищення цін на ліки і медичні препарати на період фінансової кризи.

"Я приймаю рішення про застосування права вето на цей закон", - сказав Ющенко.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 жовтня встановила мораторій на підвищення цін і тарифів на лікарські засоби і продукцію медичного призначення на період фінансової кризи.

Лікарські препарати вітчизняного виробництва, згідно із законом, реалізуються за цінами, що регулюються державою.

У той же час лікарські препарати зарубіжного виробництва реалізуються за цінами, встановленими за станом на 1 липня 2008 року.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!