Думка експерта: До кінця місяця курс долара втримається на рівні 8,1-8,2

Понеділок, 26 жовтня 2009, 14:47

Протягом минулого тижня гривня девальвувала і стабілізувалася на рівні 8,2 гривень за долар.

На думку радника голови правління Укргазбанку Олександра Охріменка, ця стабілізація здебільшого обумовлена тимчасовою рівновагою на фінансовому ринку.

"Регулярні продажі валюти НБУ по пільговому курсу для позичальників зняли напругу з готівкового ринку валют. Великих виплат за боргами нерезидентів не очікується. Купівля валюти в основному здійснюється імпортерами. При збереженні такої рівноваги, можна досягти стабільного курсу долара на рівні 8,1-8,2 до кінця поточного місяця", - упевнений він.

За словами Охріменка, певну дестабілізацію курсу може внести тільки невизначеність у державній валютній політиці у листопаді.

Реклама:

Результати платіжного балансу за вересень 2009 року чітко показали, що дефіцит складає понад 12 млрд. доларів і його не реально покривати за рахунок приросту експорту, упевнений він.

"На сьогодні єдиним великим джерелом притоку валюти є кредит МВФ. А ухвалення закону про підвищення заробітної плати призведе до зростання емісії гривні, на що украй негативно дивиться МВФ. Це може загальмувати процес отримання чергового кредиту МВФ і внести нестабільність на український валютний ринок", - зазначив експерт.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!