Публічним компаніям дадуть третій рівень

Понеділок, 26 жовтня 2009, 10:10

Спеціально для публічних акціонерних товариств на біржах буде створений III рівень лістингу.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на затверджений Держкомісією з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) проект змін у положення №1245 "Про функціонування фондових бірж".

Згідно з документом, біржовий курс - це ринкова вартість цінного папера, яка визначається за підсумками біржових торгів на підставі біржових контрактів, виконаних на день підписання (Т +0), а не протягом трьох днів (Т +3), як зараз.

При цьому біржовий курс буде розраховуватися на підставі виконаних біржових контрактів тільки за безадресним заявками (ринок заявок), тоді як зараз враховуються угоди на ринку котирувань.

Реклама:

Поряд з I і II рівнями лістингу ДКЦПФР запропонувала створити III (перехідний) рівень.

До нього потраплять акції новостворених публічних акціонерних товариств (ПАТ) або акціонерних товариств, які стали ПАО відповідно до норм закону "Про акціонерні товариства".

Перебувати в III рівні акції зможуть тільки протягом року з моменту внесення їх до біржового реєстру. Після цього папери перейдуть у I або II рівень або ж будуть виключені з лістингу.

Залишитися в лістингу зможе ПАТ, яке існує не менше року, його вартість чистих активів, виручка від реалізації товарів і послуг за останній рік і ринкова капіталізація повинні бути не менше 50 млн. гривень; за кожні 6 місяців повинно виконуватися 10 угод з акціями на суму 1,5 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!