У Тимошенко обіцяють не піднімати залізничні ціни для металургів

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 15:43

Тарифи на залізничні перевезення для металургійних підприємств не будуть підвищуватися до кінця 2009 року.

Про це заявив міністр економіки Богдан Данилишин, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Меморандум з металургами пролонгований до кінця року. Відповідно, тарифи на залізничні перевезення для них підвищуватися не будуть", - сказав він.

При цьому, за словами Данилишина, Міністерство економіки проаналізує всі тарифи на всі види перевезень "Укрзалізниці", а не тільки для металургійних підприємств.

Реклама:

"Ми проаналізуємо всі тарифи, можливо, навіть за деякими рекомендуємо їх знизити", - додав міністр.

Як повідомлялося, уряд і представники підприємств ГМК у листопаді 2008 року підписали меморандум про взаєморозуміння з метою нормалізації ситуації в галузі, зокрема, стабілізації цін на гірничорудну, вугільну та металургійну продукцію, збереження робочих місць, зарплати і соцгарантій, а також розвитку внутрішнього ринку.

У рамках меморандуму уряд постановою №925 від 14 жовтня 2008 року ввів мораторій на підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення для гірничо-металургійних та хімічних підприємств, а також запропонував Національній комісії з регулювання електроенергетики припинити з 1 листопада 2008 року для них підвищення цін на електроенергію.

Спочатку постанова була прийнята на період до 1 січня 2009 року, потім її дія продовжена на перший квартал 2009 року, на початку квітня - до 1 липня 2009 року, в кінці червня - до 1 жовтня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: