Євро продовжує відкочуватися

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 09:30

Вартість євро знижується у п'ятницю щодо долара та єни.

Курс євро до американської валюти може завершити падінням другий тиждень поспіль на тлі очікувань, що міністри фінансів країн G7 у ході зустрічі, яка пройде в ці вихідні у Стамбулі, обговорять проблему значного зміцнення євро щодо інших світових валют, повідомляє агентство Bloomberg.

Курс євро 23 вересня досяг 1,4844 долара - максимуму за рік, що є несприятливим фактором для європейських експортерів.

Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше у четвер заявив про те, що різкі коливання валютних курсів негативно позначаються на економіці і фінансовій стабільності.

Реклама:

Позитивний вплив на вартість єни у п'ятницю чинять очікування слабкої статистики по американському ринку праці. Згідно із прогнозом експертів, число робочих місць в американській економіці у вересні скоротилося на 175 тис., безробіття зросло до 9,8%.

"Відхід від ризиків відновлюється у зв'язку з падінням фондових ринків і збереженням невизначеності відносно перспектив економіки США. Це підтримує ієну, а також долар", - відзначає старший керуючий NTT SmartTrade Inc. Масато Морі.

Курс єни до євро піднявся в ході торгів у п'ятницю до 130 єн в порівнянні з 130,35 єни на закриття ринку в четвер. Раніше в ході торгів вартість японської валюти піднімалася до 129,64 єни - максимуму з 14 липня.

Курс долара до євро виріс до 9:05 до 1,4542 долара у порівнянні з 1,4545 долара напередодні, вартість долара досягала під час сесії 1,4503.

Щодо єни американська валюта подешевшала до 89,39 єни з 89,6 єни у четвер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!