Коломойський вимагає від ФДМ дотримуватися Конституції і повернути гроші

Понеділок, 12 жовтня 2009, 14:13

Компанія "Нортіма" вважає порушенням своїх конституційних прав затримання повернення внесеної для участі в конкурсі із продажу Одеського припортового заводу конкурсної гарантії розміром 400 млн. гривень.

Про це сказано в повідомленні компанії, повідомляє агентство "Українські новини". 

Відповідно до повідомлення, незважаючи на те, що ФДМУ своїм наказом від 29 вересня доручив своїм службам вжити заходів для повернення заставних сум учасникам конкурсу, "Нортіма" поки що так і не одержала 400 млн. гривень, які були перераховані нею 18 вересня на рахунок фонду.

"До того моменту, як Фондом держмайна буде укладений з ТОВ "Нортіма" як із переможцем приватизаційного конкурсу договір купівлі-продажу акцій ВАТ "Одеський припортової завод", держава не має ні юридичної підстави, ні морального права користуватися коштами, внесеними нашою компанією як конкурсна гарантія", - зазначає компанія.

Реклама:

"Нортіма" підкреслює, що затримання з поверненням учасникам конкурсу із продажу ОПЗ їх заставних коштів завдає серйозних втрат інвестиційній привабливості України й може трактуватися як прояв правового нігілізму.

Як повідомлялося, ФДМУ заявляє, що направив Державному казначейству всю необхідну документацію для повернення застави учасникам конкурсу із продажуї Одеського припортового заводу.

У проведеному 29 вересня аукціоні із продажу ОПЗ перемогла компанія "Нортіма" (одним з акціонерів якої є співвласник Приватбанку Ігор Коломойський), запропонувавши за підприємство 5 млрд. гривень.

Однак ФДМУ, ґрунтуючись на рішенні конкурсної комісії, відмовився визнати "Нортіму" переможцем.

Раніше, прем'єр Юлія Тимошенко визнала, що у бюджеті немає грошей на повернення застави учасникам приватизації Одеського припортового заводу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: