Регіони теж хочуть реструктурувати борги перед "Нафтогазом"

Понеділок, 12 жовтня 2009, 11:06

Івано-Франківська обласна державна адміністрація просить Національну акціонерну компанію (НАК) "Нафтогаз України" реструктурувати борги комунального підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго" за газ у розмірі 38,4 млн. грн.

"Ми звернулися до НАК "Нафтогаз України" із пропозицією про реструктуризацію боргу для того щоб почати вчасно опалювальний сезон", - сказав заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Тарас Парфан в ефірі Івано-Франківської ТРК "3-студія".

Парфан відзначив, що "Івано-Франківськтеплокомуненерго" з червня цього року повністю здійснює поточні проплати за газ і це, вважає Парфан, повинен врахувати постачальник при ухваленні рішення про реструктуризацію боргу.

Чиновник пояснив, що комунальне підприємство у серпні цього року підготувало і відправило всі документи до Ощадбанку для одержання кредиту під державні гарантії в розмірі 40 млн. грн. для оплати боргу за газ.

Реклама:

Але, підкреслив він, Ощадбанк надіслав лист за підписом одного з заступників голови правління про те, що вони не можуть дати кредит у зв'язку з відсутністю обігових коштів.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" має намір постачати газ комунальним підприємствам тільки у випадку 100% розрахунків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: