Депутати вже пропонують сплату податку на прибуток за 11 місяців

Вівторок, 8 вересня 2009, 12:33

Депутат Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко Олег Ляшко пропонує парламенту ввести нарахування й сплату податку на прибуток за 11 місяців календарного року.

Про це сказано в законопроекті №5082 (на заміну), зареєстрованому в парламенті 7 вересня, повідомляє анентство "Українські новини". 

"Законопроектом пропонується законодавчо ввести нарахування й сплату податку (на прибуток) за 11 місяців календарного року", - сказано в пояснювальній записці до документа.

Ляшко зокрема пропонує парламенту внести зміни до пункту 22.13 статті 22 закону "Про оподаткування прибутку підприємств".

Реклама:

Зміни припускають, що підприємства - платники податку на прибуток повинні подати за підсумками 11 місяців 2009 календарного року декларацію, складену за правилами повного податкового періоду, з урахуванням приросту (збитку) матеріальних запасів за 11 місяців, суми амортизаційних відрахувань, нарахованих за три квартали, а також двох третин амортизаційних відрахувань четвертого кварталу цього року, і оплатити податкове зобов'язання, нараховане відповідно до декларації в строки, установлені законом для місячного податкового періоду.

Законопроект №5082 (на заміну) Ляшко підготував замість раніше внесеного ним у Раду законопроекту №5082, який передбачав, що юрособи-платники податків повинні виплачувати авансом частину суми податку на прибуток.

Таким чином, вносячи законопроект №5082 (на заміну), Ляшко відмовився від ініціативи щодо авансової сплати юрособами податку на

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!