"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Платників податків змусять вносити до бюджету авансові платежі?

Середа, 2 вересня 2009, 09:12

Народний депутат України Олег Ляшко (БЮТ) пропонує платникам податку на прибуток підприємств вносити до бюджету авансові платежі.

Це передбачено проектом закону №5082 від 1 вересня 2009 року, текст якого розміщено на офіційному сайті Верховної Ради, повідомляє агентство "УНІАН".

"Протягом звітного року платники податку, за винятком нерезидентів і виробників сільськогосподарської продукції, платять до бюджету в перший і третій місяць кожного календарного кварталу авансові внески з податку на прибуток, визначені як 1/12 суми нарахованого податку на прибуток за попередній календарний рік", - йдеться у законопроекті.

Авансові внески платяться до бюджету до 20 числа першого і третього місяців кожного календарного кварталу. Платник податку зменшує суму нарахованого податку на прибуток звітного періоду на суму авансового внеску, наперед сплаченого протягом такого звітного періоду.

Реклама:

У разі, коли сума сплаченого авансового внеску перевищує суму податкових зобов`язань цього платника податку за звітний період, різниця переноситься у зменшення податкових зобов`язань майбутніх податкових періодів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: