Мороз: Некомпетентність уряду погубила гривню

Вівторок, 8 вересня 2009, 09:52

Лідер СПУ Олександр Мороз вважає, що падіння курсу гривні відбувається через політику уряду.

Таку думку він висловив в понеділок в ефірі радіо "Ера", повідомляє прес-служба СПУ.

"Життя українців за останні півроку подорожчало вдвічі, а зарплата, пенсія залишилися на колишньому рівні. Інфляція з'їдає всі заробітки і заощадження, однак уряд не вживає жодних заходів для стабілізації ситуації. Тому треба говорити як про економічну, так і про політичну складову девальвації національної валюти", - сказав депутат.

На думку головного соціаліста, одним з об'єктивних факторів "опускання" гривні є те, що вона прив'язана до емісійного долара.

Влада знає про це, однак тягне країну у прірву, вважає Мороз.

Він також зазначив, що однією з причин падіння національної валюти стали структурні деформації в економіці.

"На початку 90 років була зроблена ставка на експортні галузі, і це згубило переробну галузь, харчову, згубило українську електроніку, авіапром. Важливу роль також зіграла "прихватизація", або простіше кажучи, перерозподіл державної власності між близькими до тодішнього президента людьми", - підкреслив депутат.

При цьому Мороз вважає, що причини економічної кризи початку 90-х років і нинішнє падіння економіки мають різні причини.

"Основна причина паралічу економіки на початку 90-х років - розрив економічних зв'язків, втрата зв'язків між підприємствами СРСР. А зараз ми маємо справу з некомпетентністю уряду і з залежністю від зовнішніх факторів" - вважає лідер соціалістів.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!