Тимошенко не виконала 99% обіцянок?

П'ятниця, 4 вересня 2009, 12:09

За інформацією секретаріату президента 99% обіцянок прем'єр-міністра Юлії Тимошенко представникам місцевого самоврядування не виконано і залишаються "на папері".

Про це йдеться в аналізі, проведеному головною службою забезпечення зв'язків з Верховною радою та Кабінетом міністрів.

Аналіз дій Тимошенко показав, що:

На загальних зборах Асоціації міст України (АМУ) 20 лютого жодна з ії обіцянок не була виконана.

Реклама:

А саме:

  • - не введена посада віце-прем'єр-міністра з регіональної політики та питань ЖКГ, не продовжено повноваження мерів чинної каденції, не розроблено законопроект про вибори депутатів місцевих рівнів із запровадженням "відкритих" списків;
  • - не запроваджено спільні зустрічі уряду та АМУ що два тижні, а також не виконується обіцянка враховувати кожну пропозицію Асоціації у постановах Кабміну.
  • - низку постанов уряду щодо розрахунків за природний газ через надання комерційними банками кредитів місцевим адміністраціям для підприємств теплокомуненерго, підкреслили в СП, АМУ розцінила як спробу замасковано здійснити тиск на органи місцевого самоврядування і виступила з відповідною заявою.

Ще низка даних прем'єр-міністром обіцянок під час цього заходу, як свідчить аналіз секретаріату глави держави, взагалі не виконано, або виконано частково.

Під час Всеукраїнської наради з питань соціально-економічного розвитку сільських населених пунктів за участю сільських, селищних голів 23 травня:

  • - не надала коштів, отриманих від продажу частини квоти на викиди парникових газів згідно з Кіотським протоколом, на реконструкцію й модернізацію котелень;
  • - не виконано обіцянку щодо зміни Бюджетного кодексу - до 2010 року спрямувати до місцевих бюджетів 100% податку на землю, транспортного збору, збору за забруднення навколишнього середовища та 10% від планового податку на прибуток, 50% перевиконання встановленого плану підприємств, що знаходяться в сільських і селищних населених пунктах.

Лише частково виконано обіцянку щодо запровадження мораторію на проведення перевірок діяльності сільських та селищних рад, їх виконавчих органів і посадових осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!