Mirax Group намагається умовити Альфа-банк

Четвер, 3 вересня 2009, 17:57

Компанія Mirax Group просить Альфа-Банк реструктуризувати борг, списавши при цьому майже половину.

Альфа-банк став найбільшим кредитором Mirax Group нещодавно. Він викупив з дисконтом в 75% два кредити в Credit Suisse, пише видання "Ведомости".

Борг на 200 млн. дол. мав бути погашений ще 9 лютого, 65 млн. дол. - 24 жовтня.

Альфа-банк відразу ж почав судитися: позов про стягнення 241,59 млн. дол. був поданий 4 серпня. Через 10 днів було арештовано майно "дочок" Mirax Group - "Міжнародного центру" і "Міракс сіті".

Як розповів близьке до девелопера джерело, cторони домовляються про врегулювання заборгованості.

За його словами, Mirax Group пропонує знизити суму заборгованості майже вдвічі - до 110-120 млн. дол. Частину девелопер готовий погасити відразу, а на іншу отримати розстрочку.

"Це перша конструктивна пропозиція компанії, але схема поки що не влаштовує банк", - говорить близьке до "Альфи" джерело.

Представники сторін лише повідомили, що переговори тривають.

Загальний борг Mirax Group на липень становив 743 млн. дол. Крім кредиту Credit Suisse компанія винна Альфа-банку 90,3 млн. дол. Цей борг буде реструктурований разом з боргами від Credit Suisse, говорить близьке до Альфа-банку джерело.

Полянський вже повідомляв, що за рік його компанії не вдалося залучити жодного банківського кредиту, а за останній місяць - продати жодного метра нерухомості.

Компанія добудовує сім об'єктів, їх готовність оцінюється від 55% до 98%, а для повного завершення необхідно ще 1,18 млрд. дол., говориться в повідомленні компанії.

"Відсутність продажів пояснюється незрозумілою ситуацією навколо самої компанії, у тому числі з джерелами коштів для завершення фінансування розпочатих проектів", - говорить управляючий директор компанії "Алур" Михайло Урінсон.

За його словами, як тільки з "Альфою" домовленості будуть досягнуті, покупці повернуться, "треба тільки трохи знизити ціни".

Реструктуризація дозволить компанії залучити нове фінансування, вважає співробітник одного з банків - власників облігацій компанії.

У серпні 2010 року компанія також має виплатити 38,5 млн. дол. МДМ-банку. Співробітник банку повідомив, що йдуть переговори також про реструктуризацію цього кредиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: